Elindult a Virgin Media Dublin International Film Festival 2021

A filmfesztivál 2021. március 3-a és 14-e között kerül megrendezésre és történetében először, teljes mértkében online esemény lesz.  A programsorozat alatt – amelyet Grainne Humphreys, a fesztivál igazgatója mutatott be – 25 ország több mint 60 filmjét mutatják be. Nagy örömünkre szolgál, hogy a fesztiválon Horvát Lili rendezésében készült „Felkészülés Meghatározatlan Ideig Tartó Együttlétre” c. film is vetítésre kerül, amely Magyarországot képviseli az idei Oscar- versenyen a „nemzetközi film” kategóriában. A film vetítése Magyarország Dublini Nagykövetségének támogatásával valósul meg.

Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen Dr. Drexler Jánossal. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt. Márta kételkedni kezd magában. Lehet, hogy annyira vágyott a férfira, hogy csak a fantáziája játszik vele? Úgy dönt, nem utazik vissza Amerikába, inkább munkát vállal egy budapesti kórházban és nyomozni kezd a férfi után.

magyar filmet március 9-én lehet megtekinteni, közép-európai idő szerint este 8 órától (ettől az időponttól 72 órán keresztül lehet elkezdeni, majd 30 óra van a megtekintés befejezésére). Bővebb információ ITT található.

További információ a fesztiválról itt, a teljes programról pedig itt található.