Dr. Merkely Béla rektor az egyetemek misszióját vizsgáló, harmadik blokk kezdő előadását tartotta az írországi SKELLIG non-profit szervezet virtuális eseményén. A Semmelweis Egyetemnek az új típusú koronavírus-járvány ellen vívott harcban betöltött szerepéről szólva dr. Merkely Béla kiemelte az intézmény hármas misszióját (oktatás, kutatás-innováció, betegellátás), és ennek mentén részletezte a járvány egyetemre gyakorolt hatásait. „A Semmelweis Egyetem polgárai történelmünk során mindig fontos szerepet játszottak az össztársadalomra komoly kihívásokat jelentő kataklizmák leküzdésében” – szögezte le, hozzátéve: a mostani járványügyi helyzetben is a gyors reagálás és a megfelelő intézkedések szükségesek ahhoz, hogy hatékonyan vegyük fel a harcot.

A konferencián a szervező országból érkező ír előadók mellett számos más európai ország szakértői, egyetemi oktatói és kutatói vettek részt. A három blokkra bontott esemény első szekciójában dr. John O’Halloran, a University College Cork elnöke beszélt az egyetemek alkalmazkodásáról a COVID-19 járvány által előidézett helyzethez, majd dr. John Crown, a Dublin City University professzora tartott előadást a COVID-19 klinikai rákkutatásra tett hatásairól.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

https://semmelweis.hu/hirek/2020/11/16/dr-merkely-bela-online-eloadason-beszelt-a-semmelweis-egyetem-szereperol-a-jarvany-ellen-vivott-harcban/