Hírek

Sikeresen fellőtték a SMOG-1 magyar műholdat

2021. március 22-én újabb magyar kisműhold került a világűrbe. Többszöri halasztás után Bajkonurból az orosz Szojuz/Fregat rakétával felbocsájtották a SMOG-1 műholdat. A műhold elsődleges küldetése a Föld körüli térségben mérhető, ember által keltett elektromágneses szennyezettség vizsgálata.
Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök úr március 15-i üzenete a külhoni magyarság számára

Orbán Viktor miniszterelnök úr március 15-i üzenete a külhoni magyarság számára
Tovább

Pályázati felhívás a hétvégi magyar iskolák tanárai számára

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet a nyugati diaszpórában és a Kárpát-medencei szórványban működő hétvégi magyar iskolák tanárai számára személyes és szakmai kötődésük erősítésére, oktatási tapasztalataik megosztására, valamint módszertani ismereteik fejlesztésére.
Tovább

A Pannon Filharmonikusok KONCERTFILMJE - ABBA slágerek szimfonikus zenekarral

A Pannon Filharmonikusok KONCERTFILMJE - ABBA slágerek szimfonikus zenekarral. 2021. FEBRUÁR 14-ÉN, VASÁRNAP 20.00 (CET) A koncertfilm kizárólag a jelzett időpontban tekinthető meg, mint egy élő közvetítés, hossza 1 óra 52 perc.
Tovább

Hivatalosan is megkezdődött a Dublin International Film Festival

A március 3-a és 14-e között megrendezésre kerülő online filmfesztivál megnyitójára február 4-én került sor. Nagy örömünkre szolgál, hogy a fesztiválon Horvát Lili rendezésében készült „Felkészülés Meghatározatlan Ideig Tartó Együttlétre” c. film is vetítésre kerül, amely Magyarországot képviseli az idei Oscar- versenyen a „nemzetközi film” kategóriában. A magyar filmet március 9-én lehet megtekinteni, közép-európai idő szerint este 8 órától.
Tovább